HİPERTANSİYONA YÖNELİK TOPLUMSAL FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

•  6 Mayıs 2024 Pazartesi
  •  168 Görüntüleme

Üniversitemiz Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri tarafından Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında 01.05.2024 Çarşamba günü saat 11.00-13.30 arasında Almus ilçe merkezinde “Hipertansiyona Yönelik Toplumsal Farkındalık” etkinliği adı altında hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, stres, obezite, bağımlılık yapıcı madde kullanımı gibi etkenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen hipertansiyon hastalığı ve hipertansiyonun önlenmesi için neler yapılabileceği hakkında topluma farkındalık eğitimi verilmiş, bireylerin kan basıncı ölçümü yapılmış ve toplumdan gelen sorular öğrenciler tarafından yanıtlanmıştır. Ayrıca öğrencilerimiz ve eğitimcilerle Almus Meslek Yüksekokulu'nda piknik etkinliği gerçekleştirildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Taşlıçiftlik Yerleşkesi, 60250 TOKAT / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.